Naručite telefonom +381 ‎63 551 333 08-16h

Dostava u roku od 24-48 sati. Poštarina 300 dinara

[ 0 ] artikala
Trenutno je prazna korpica.

Rubiks Magic 8 Slagalica

Mozgalice > Rubik's

1990.00 Din

Šifra proizvoda: 424

Kada jurite izazove i želite da se ostvarite u svetu velikih mozgova onda morate sebi obezbediti i odgovarajući alat.

Nije dostupno!

Rubik's Magic je mehanička slagalica, koja je prvi put proizvedena sredinom 80tih. Slagalica se sastoji iz 8 kvadratnih pločica koje su dijagonalno spojene plastičnim žicama dozvoljavajući ima da se savijaju u različitim pravcima (ne pitajte nas više o ovome, zato se i zove magic).
U početnoj fazi ova slagalica je pravougaonik na kojima su slike tri odvojene elipse. Cilj je da se dobije oblik sličan srcu u kome će biti slika elipsa koje takoreći prolaze jedna kroz drugu.

"Stručno" Pokloni.com objašnjenje:
Matematički gledano ako svakom kvadratu dodelimo broj od 1 do 8 i iste obeležimo sa obe strane dodatnim oznakama A i B, možemo kvadrat recimo broj 2 jednostavnim pomeranjem da postavimo na različite položaje u okviru Rubiks Magic-a, ti prikazi nazivaju se Obrasci, na engleskom PATERNS.

Postoji 16 sekvenci uz pomoću kojih možemo iz 4x2 postići 2x4 koje označavamo sa A, AB, ABB, BAB, a koji nam omogućuju kreiranje 32 obrasca. Prsteni su smešteni u kvadrate 1,3,5 i 7 odnosno 2,4,6 i 8 ali oni nisu iste vrste, pa je potrebno uz pomoć sekvenci i dobijenih paterna eliminisati 207264 mogućnosti, i ostaviti onu pravu kako bi ste dobili magiju.
Ko je shvatio, shvatio je! :)

U suštini slagalica je vrema jednostavna (ako ste matematički genije) ali zbog svih nas smrtnika nazvana je Magic, jer ko to sastavi taj je po našem pojmu madjioničar (Sad se i Koperfild češe po glavi).
Postoji više načina da se dođe do cilja, a vrhunski "slagači" uspevaju da reše ovu slagalicu za manje od dve sekunde(mi u "Pokloni.com" se možemo pohvaliti da imamo prijatelja koji rešava kriglu piva za manje od dve sekunde).

Rubiks Magic 8 Slagalica

- neobična slagalica za više umne radnje
- za početnike, lagano slaganje
- sastoji se iz 8 delova
- materijal plastika
- dimenzije 21,2 x 10,6 x 0,4 cm

Rubiks Magic 8 Slagalica

Rubik's

Sada ima već preko 40 godina od nastanka prve Rubikove kocke (Rubiks Cube), a iz ove radionice stalno stižu nove slagalice i mozgalice. Upravo je Rubik  zaslužan za kreiranje jedne od najpopularnijih igrača svih vremena - 3x3 Rubikove kocke.

Rubik je postao sinonim za dobre i kvalitetne 3x3 kocke, sva officijelna takmičenja u kjubingu nose njegovo ime, ali Rubikovih proizvoda ima puno i stalno se dopunjuju.

Proizvodi renomiranog proizvođača i kreatora Rubikove kocke. Orginalne i kvalitetne kocke, slagalice i mozgalice za svačiji ukus.

Pogledajte sve Rubik's kocke

Mozgalice

Razne mozgalice i slagalice koje će Vas oduševiti maštovitošću i kompleksnošću. 

Pogledajte sve Mozgalice kocke

Trenutno nema komentara za ovaj proizvod.

Prethodno pregledani proizvodi

Rubiks Magic 8 Slagalica

Rubiks Magic 8 Slagalica

Uskoro dostupno!

1.990,00 din

Kada jurite izazove i želite da se ostvarite u svetu velikih mozgova onda morate sebi obezbediti i odgovarajući alat.